Menü

Öko-szemlélet

Gazdaságos és környezetbarát

A tudatos emberek egyre inkább odafigyelnek nemcsak önmagukra, a táplálkozásra és mozgásra, de a környezetükre is. A szelektív hulladékgyűjtés már alapvető elvárás.

Reméljük, hogy hamarosan a napenergia felhasználása is hasonló szintre emelkedik, és az áramszolgáltatóknak a termelt áram nagyobb részét kell majd nap, szél, víz vagy egyéb környezetbarát módon megtermelt energiából biztosítaniuk!

Mi úgy hisszük, a bolygónk szépségének, és egészségének megőrzése a mi feladatunk is!

Ezért kínálunk olyan napelemeket, napelemes rendszereket, amelyek a folyamatos innovációnak köszönhetően nem csak az Önök pénztárcáját kímélik, de a Földünk ökológiai egyensúlyának megtartásában is jelentős szerepet játszanak


Önnek mekkora az Ökológiai-lábnyoma?

Az ökológiai lábnyom egy olyan hektárban megadott mérőszám, amely kifejezik, hogy adott egyén vagy csoport szükségleteit (élelem, energia, közlekedés) mekkora földterült képes károsodás nélkül kielégíteni.

Az ökológiai lábnyom számításához sok-sok tényezőt figyelembe kell venni, például csomagolóanyag felhasználás, tömeg vagy egyéb közlekedési formák használatából eredő károsodás, megtermelt élelmiszer stb.

Az ökológiai lábnyomunk csökkentésének éppen ezért számos módja van, mégis a legnagyobb csökkenést az energiatudatossággal érhetjük el. Tehát, ha a háztartásunkban olyan fogyasztókat állítunk, amelyek fogyasztása legalább A+ osztályba sorolható, ha az izzókat energiatakarékosra vagy ledesre cseréljük, ha odafigyelünk a fogyasztók áramtalanítására és ha olyan energiát használunk fel, amelynek az energiatermelés során nincs károsanyag kibocsátása- ilyen lehet pl. a nap-, szél-, vagy vízenergia.

Átlagosan az egy főre eső ökológiai lábnyom 2,2 , más becslések szerint 3,75 hektár.

Gondoljon bele, Ön hány m2-en él? És hányan is élnek ott?

Az általunk forgalmazott napelemek, napelemes rendszerek segíthetnek Önnek is a gazdaságosabb energiafelhasználásban és ezáltal az ökológiai lábnyomának csökkentésében.