Menü

Pályázatfigyelés - Energetikai pályázat állattartóknak

Pályázatfigyelés - Energetikai pályázat állattartóknak

Álattartóként Ön is szeretne korszerűsíteni telepét? Csökkentené az energia költségeit?

Magyarország Kormányának Felhívása a mezőgazdasági termelők, a mezőgazdasági termelők egyes csoportjai és a fiatal mezőgazdasági termelők részére az állattartó gazdaságokban a versenyképesség és az energiahatékonyság javítása, valamint a foglalkoztatottak számának növelése érdekében.


Magyarországon az állattartók jelentős része elavult épületekben, korszerűtlen technológiával és magas termelési költségekkel kénytelen dolgozni. A felhívás alapvető célja az állattartó gazdaságok versenyképességének javítása, az ágazat foglalkoztatotti számának növelése és a hozzáadott érték termelésének fokozása új, innovatív és környezetbarát technológiák elterjesztésének támogatása révén. A Felhívás a foglalkoztatotti létszám növelésével hozzájárul a foglalkoztatotti ráta mértékének az Európa 2020 Stratégiában elhatározott és Magyarország által is célul kitűzött 75%-ra történő növeléséhez.

 

A Felhívás célja a lófélék, a húshasznosítású galamb, a strucc, az emu, a fürj, a nyúl, a méh és a csincsilla tartásának támogatása.

Az együttműködés keretében a Kormány vállalja, hogy:

  •  a Felhívás feltételeinek megfelelő projekteket egyéni projekt esetén maximum 100 millió Ft, kollektív projekt esetén maximum 200 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás erejéig;
  •  az előleggel kapcsolatos feltételeknek megfelelő támogatott projekteknek megítélt támogatási összeg maximum 50%-ának megfelelő előleget biztosít.

A támogatási kérelmet benyújtók az együttműködés keretében vállalják, hogy:

  • projektjük megvalósításával hozzájárulnak a Partnerségi Megállapodásban foglalt környezetvédelmi célok eléréséhez;
  • a kapott támogatáson felül önerőből finanszírozzák a projektet.

A Felhívás keretében az önállóan is támogatható tevékenységek a következők:

  • A versenyképesség javítása érdekében építéssel járó technológiák, valamint az állattartáshoz szükséges gépek beszerzésének támogatása. 
  • Energiahatékonyság javítására vonatkozó tevékenységek.  (épület korszerűsítés, techológiai berendezések korszerűsítése)
  • Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása. 
    Fűtési/hűtési energiaigény, használati melegvíz igény, villamos energia igény részbeni vagy teljes kielégítése megújuló energiaforrásból. (napkollektorok alkalmazása, biomassza alapú és hőszivattyús rendszerek telepítése, geotermikus energia használata, biogáz termelés, napelemes rendszer kialakítása, szélenergia felhasználása) 

A megvalósítandó megújuló energiaforrást hasznosító berendezés termelési kapacitása igazolhatóan legfeljebb annyi lehet, amennyi az adott fogyasztási hely villamosenergia-, illetve amennyi az adott helyrajzi számon elérhető fogyasztók együttes hőenergia fogyasztásának kielégítéséhez elegendő. A villamos energia hálózatba történő értékesítése engedélyezett, de a hálózatba betáplált elektromos energia éves mennyisége nem haladhatja meg az adott fogyasztási hely éves energiafogyasztását.

A megújuló energiaforrást hasznosító technológiák szolgálhatják az energiahatékonysági korszerűsítésre kerülő épület(ek) és technológiai berendezések hő és/vagy villamosenergia ellátását, de önálló beruházási elemek is lehetnek. 

A pályázat előreláthetóan 2018-ig beadható.
 

A teljes pályázatot a https://www.palyazat.gov.hu/videkfejlesztesi_tamogatasok oldalon találja.


Ha segítségre van szüksége az energetikai rész tervezéséhez, hívjon bennünket bátran. Felmérjük a szükségleteket, ajánlunk alternatívákat és ha Ön is jónak látja vállaljuk a teljes kivitelezést, utánajárással, sorban állással együtt.