Menü

A legnagyobb tévedés a napelemekkel kapcsolatban

A legtöbben - még a mi vevőink közül is - azért nem voltak hajlandók jó ideig napelemben, napenergia felhasználásban gondolkodni, mert él a köztudatban egy hatalmas nagy félreértés, akár úgy is fogalmazhatok, hogy tévedés - talán nem erős ez a kifejezés sem.

Hogy mi is ez?

"A teljesítménye hamar romlik. Évek múltán lehet cserélni az egészet."

Kitalálták? Esetleg Önök is így tudják?

EZ TÉVEDÉS!

Igaz, amikor a napelemes rendszerek megjelentek még a technika olyan szinten állt, hogy valóban egészen hamar sokat romlott a napelemek teljesítménye.

Azonban mára odáig jutott ez a technológia is, hogy a gyártók akár 20 évig is garantálják, hogy a napelem teljesítménye nem esik az eredeti gyári teljesítmény 80%-a alá.

Ez szerintünk igencsak kiváló TELJESÍTMÉNY-GARANCIA.

Ezért ne féljen, nem kell a háza háta mögé egész "napelem-tengert" telepítenie, hogy ellássa a háztartása/cége szükségleteit.

Sőt, a megújuló energiaforrások használatának iparága annyira fejlődésben van, hogy már elkészültek az első olyan kombinált készülékek, amelyek éjszaka is termelnek áramot. (lásd: Origo.hu)

Így aztán, még ha néhány év múlva új generációs nepelemeket telepít is, akkor is megéri addig a jelenlegi napelemekkel spórolnia!